Bloggen kommer förändras….

Hej på er!
Bloggen kommer från och med nu se lite annorlunda ut framöver.
Jag kommer inte sluta med bloggen men det kommer eventuellt bli mer matlagning och matrelaterade recept och mindre bakning.

Jag har inte skrivit det innan på bloggen men jag är gravid i vecka 26 med mitt andra barn, en flicka, beräknad till innan sommaren <3

Gravid vecka 26

Den här graviditeten har inte varit något lik min tidigare och jag har inte mått särskilt bra.
Illamående fram till vecka 15, foglossning från vecka 19 och nu i veckan fick jag testsvar på att jag fått Graviddiabetes (klicka länken om ni vill läsa mer detaljerat vad det innebär).
Det kom som en rätt stor chock för mig då jag inte märkt några symptom förutom trötthet men det kan man ju känna ändå när man är hemma med en 4åring och sköter om allt här hemma.

Min följeslagare för resten av denna graviditet

Jag har fått lägga om min diet helt, skriver detaljerad matdagbok och tar blodsockret 4 gånger om dagen.

Vad det främst innebär är tätare kontroller hos en diabetessköterska, tillväxtultraljud i vecka 28, 32 och 36 till att börja med men kan bli tätare om hon hennes vikt skjuter iväg.
Jag kommer inte få gå till vecka 40 (till mitt beräknade datum) utan kommer antagligen få en igångsättning mellan vecka 38 och 40 om det inte blir planerat snitt.
Allt kommer planeras noggrant och anpassas efter varje besök och ultraljud.

Har kommit igång med att anpassa det jag äter rätt bra.
Det är mycket att testa sig fram vad som fungerar och inte då jag har fått siffror för blodsockret som jag ska hålla mig under efter varje måltid.
Svårast är att inte få äta frukt utan främst äta fett, protein och gröna grönsaker.
Så därför kommer jag inte baka lika ofta längre för jag gillar verkligen att få njuta av en god fikastund på helgen och såklart testar jag ju alltid allt jag bakar vilket jag nu inte får.

Så hoppas ni vill hänga kvar fast det blir färre inlägg och mindre bakning!